ملف:Antiopé.jpg

محتويات الصفحة غير مدعومة بلغات أخرى.
من ويكيبيديا، الموسوعه الحره

الصوره الاصليه(4,000 × 3,000 بكسل حجم الفايل: 3.07 ميجابايت، نوع MIME: image/jpeg)

الملف دا من ويكيميديا كومنز و ممكن تستعمله المشاريع التانيه. الوصف بتاعه صفحة وصف الملف هناك معروض تحت..

الخلاصة

وصف
Magyar: Antiopé. Ősbemutató. A felvétel 2018. december 5-én készült a Szépművészeti Múzeum Román Csarnokában. Tornyai Péter: Amphión és Zéthosz, Balogh Máté: Antiopé-töredékek. Közreműködött: Darázs Renáta, Molnár Anna – ének, Euripidész Kamarakórus (művészeti vezető: Lozsányi Soma), Szalai András – cimbalom, Balogh Máté – üvegpoharak. Balogh Máté és Tornyai Péter zeneszerzők 2017-ben kaptak felkérést a Szépművészeti Múzeumtól egy ógörög zenei projekt (Mousziké – az antik zene hangjai) megvalósítására. Ennek egyik része egy-egy zenemű létrehozása volt Euripidész Antiopé című, töredékesen fennmaradt drámájának felhasználásával. Tornyai Péter Amphión és Zéthosz című darabja a dráma első feléből származó jelenetet dolgozza föl, melyben a két címszereplő testvér a zenélés szerepéről vitázik. A vita már az eredeti szövegben is tágabb jelentéseket idéz föl: a zene kapcsán általában a művészet, az esztétikaalapú élet, a filozófia fontosságáról vagy hiábavalóságáról van szó. A zenei feldolgozás ezt a kontextust szélesíti tovább. Balogh Máté Antiopé-töredékek című munkája az Euripidész-dráma kilenc töredékét használja fel. A zenei anyag ugyanúgy töredezett, mint a ránk maradt szöveg, mégis beleképzelhető egy nagy ívű formába, mint ahogy a szövegrészleteket is összetartja a háttérben húzódó mitológiai történet. E művek nem a vélt ógörög zene stílusimitációi, hanem az Euripidész-szöveg kérdéseire is reflektáló kortárs alkotások, habár a szerzők zenei nyelvén kétségkívül nyomot hagyott az antik zene tanulmányozása, amelyben Kárpáti András volt a mesterük. Az ógörög szövegek eredeti nyelven szólaltak meg.
تاريخ
مصدر عمل شخصى
مؤلف Elekes Andor

الترخيص

أنا، صاحب حقوق التأليف والنشر لهذا العمل، أنشر هذا العمل تحت الرخصة التالية:
w:ar:مشاع إبداعي
نسبه ل مشاركه زي
إنت حر:
  • فى المشاركه – علشان نسخ و توزيع و بث العمل
  • إنك تمزج – فى تكييف العمل
بالشروط دى:
  • نسبه ل – لازم يتنسب العمل للى مألفه بشكل مناسب و توفير رابط للرخصه وتحديد اذا حصلت تغييرات. ممكن ده يتعمل بأى طريقه معقوله، لكن مش بطريقه تشير ان مانح الرخصه بيوافقك على الاستعمال.
  • مشاركه زي – لو عدت إنتاج المواد أو غيرت فيها، لازم تنشر مساهماتك اللى جايه من الأصل تحت ترخيص الأصل نفسه أو تحت ترخيص متوافق معاه.

الشروحات

أضف شرحاً من سطر واحد لما يُمثِّله هذا الملف
Antiope

العناصر المصورة في هذا الملف

يُصوِّر العربية

5 ديسمبر 2018

Panasonic Lumix DMC-FZ200 الإنجليزية

وقت التعرض العربية

0.1 ثانيه

عدد البؤرة العربية

2.8

البعد البؤري العربية

6.2 مليمتر

سرعة أيزو العربية

400

نوع الوسائط العربية

image/jpeg

صورة العربية

015ea107ae6837c9d21179df9e302d0a5d323841

طريقة الاستدلال العربية: SHA-1 الإنجليزية

حجم البيانات العربية

3,215,843 بايت

الارتفاع العربية

3,000 بكسل

4,000 بكسل

تاريخ الفايل

اضغط على الساعه/التاريخ علشان تشوف الفايل زى ما كان فى الوقت ده.

الساعه / التاريخصورة صغيرةابعاديوزرتعليق
دلوقتي14:51، 10 ديسمبر 2018تصغير للنسخة بتاريخ 14:51، 10 ديسمبر 20184,000 × 3,000 (3.07 ميجابايت)Elekes AndorUser created page with UploadWizard

مافيش صفحات بتوصل للفايل ده.

استخدام الملف العام

الويكيات التانيه دى بتستخدم الفايل ده:

بيانات ميتا